Hej! Jag heter Caroline Ahlqvist och här på bloggen skriver jag om allt från livet som 2-barnsmorsa, matte, sambo, kostrådgivare, massageterapeut och träningsälskare till mitt intresse inom bakning och vinnare av Hela Sverige Bakar 2013! Här bjuder jag på recept som passar den som är ny i köket och vill hålla det enkelt till den som har lite mer vana och kanske vill utmana sig lite. Jag vill att ni ska bli sugna på att baka mer hemma så låt oss inspirera och tipsa varandra i bakningens värld för fullärd blir man aldrig. Kom gärna med synpunkter och tips! Det ser jag fram emot! ROCKA LOSS I KÖKET OCH NJUUUUT AV ATT BAKA!
1. Vispa äggvitor, socker och ättikssprit över vattenbad tills smeten når ca 60 grader.
2. Tag av från värmen och fortsätt vispa tills marängen blivit sval igen, bildar vita toppar och är blandning fin.
3. Sikta ner lakritsextraktet och vänd om med stora tag så det fördelas jämnt i marängen.
4. Tag en tandpetare och tag en liten klick svart färg och dra runt några streck i marängen. Fyll en spritspåse med rund tyll. Spritsa ut små spöken på plåt med bakplåtspapper.
5. Grädda i 100 grader i 1.5 timmar. Stäng av ugnen och låt dom stå kvar i eftervärmen i ca 15 min till. Dom ska släppa bakplåtspappret lätt. Tiden i ugnen varierar beroende på hur stora maränger du gör och vad du har för ugn!
6. När marängerna har svalnat helt, dekorera med tandpetare eller pensel med pastafärgen! Storlek på mina är ca 4 cm höga och botten som en enkrona!
Kommentera