Hej! Jag heter Caroline Ahlqvist och här på bloggen skriver jag om allt från livet som 2-barnsmorsa, matte, sambo, kostrådgivare, massageterapeut och träningsälskare till mitt intresse inom bakning och vinnare av Hela Sverige Bakar 2013! Här bjuder jag på recept som passar den som är ny i köket och vill hålla det enkelt till den som har lite mer vana och kanske vill utmana sig lite. Jag vill att ni ska bli sugna på att baka mer hemma så låt oss inspirera och tipsa varandra i bakningens värld för fullärd blir man aldrig. Kom gärna med synpunkter och tips! Det ser jag fram emot! ROCKA LOSS I KÖKET OCH NJUUUUT AV ATT BAKA!
Idag ville jag försöka få till en lite knäckigare äppelpaj. Jag älskar klassisk smulpaj men jag såg framför mig en paj med gyllenbrunt segknäckigt täcke över ljumma äpplen och egengjord vaniljsås till. Det här blev resultatet! Sååååå nöjd blev jag!
10 portioner
8 äpplen (typ Granny Smith)
200g smör
3 dl rörsocker
1 dl ljus sirap
1 dl grädde
5 dl havregryn
2.5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk salt
1 tsk kardemummakärnor
1. Smält ihop smör, socker, sirap och grädde i en kastrull.
2. Tillsätt övriga ingredienser. (Mortla kardemumman) och rör ihop till en tjock smet.
3. Skala och klyfta alla äpplen och släng ner dom i en stor smord ugnsform. Bred över smeten och grädda i 30 min 200 grader. Låt stå 10 min innan servering. Gott med vaniljsås eller glass till!
Det var inte sista gången jag gjorde den här pajen! Nästa gång ska jag nog blanda hallon och rabarber!
Hej! Undrar om du har något bra recept på en nutella cheesecake samt en nougat cheescake? Tänkte göra en till mors dag men hittar inget recept!