VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Äppelkaka med kardemumma

20140401-141519.jpg 200g rumsvarmt smör 2 dl råsocker 3 ägg 1/2 dl gräddfil 3 dl vetemjöl 1.5 msk kardemummakärnor 1 tsk bakpulver 1 tsk salt 1 msk vaniljsocker 2 äpplen av syrlig sort, typ Granny Smith Lite socker
 
20140401-143439.jpg 1. Vispa smör och socker vitt och krämigt. Rör ner ett ägg i taget. Rör ner gräddfilen. Det kommer se ut som att det skär sig men det är ingen fara så fortsätt rocka loss!
 
20140401-143600.jpg 2. Mortla kardemumman ordentligt och blanda med alla torra ingredienser. Vänd ner i smeten med stora luftiga tag så allt blandas fint.
 
20140401-143836.jpg 3. Smörj en springform och klä med bakplåtspapper, smörj med smör och häll ner smeten.
 
20140401-143942.jpg 4. Skala och skär äpplena i klyftor och skaka i lite socker. Tryck ner klyftorna i formen. Grädda i ca 45 min i 175 grader. Känn med en tandpetare där kakan är som tjockast. Är den torr när du drar upp den så är den färdig.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *