Hej! Jag heter Caroline Ahlqvist och här på bloggen skriver jag om allt från livet som 2-barnsmorsa, matte, sambo, kostrådgivare, massageterapeut och träningsälskare till mitt intresse inom bakning och vinnare av Hela Sverige Bakar 2013! Här bjuder jag på recept som passar den som är ny i köket och vill hålla det enkelt till den som har lite mer vana och kanske vill utmana sig lite. Jag vill att ni ska bli sugna på att baka mer hemma så låt oss inspirera och tipsa varandra i bakningens värld för fullärd blir man aldrig. Kom gärna med synpunkter och tips! Det ser jag fram emot! ROCKA LOSS I KÖKET OCH NJUUUUT AV ATT BAKA!
200g rumsvarmt smör 2 dl råsocker 3 ägg 1/2 dl gräddfil 3 dl vetemjöl 1.5 msk kardemummakärnor 1 tsk bakpulver 1 tsk salt 1 msk vaniljsocker 2 äpplen av syrlig sort, typ Granny Smith Lite socker
1. Vispa smör och socker vitt och krämigt. Rör ner ett ägg i taget. Rör ner gräddfilen. Det kommer se ut som att det skär sig men det är ingen fara så fortsätt rocka loss!
2. Mortla kardemumman ordentligt och blanda med alla torra ingredienser. Vänd ner i smeten med stora luftiga tag så allt blandas fint.
3. Smörj en springform och klä med bakplåtspapper, smörj med smör och häll ner smeten.
4. Skala och skär äpplena i klyftor och skaka i lite socker. Tryck ner klyftorna i formen. Grädda i ca 45 min i 175 grader. Känn med en tandpetare där kakan är som tjockast. Är den torr när du drar upp den så är den färdig.
Kommentera