VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

Våffeldagen idag!

God morgon!

Idag är det den 25:e Mars och som alla år just denna dag ska vi mumsa i oss våfflor till både frukost, lunch och middag, hahaha! Eller kanske iallafall till en av måltiderna 😄 Här har ni mina favoriter!

Hörni…NJUT! 



Belgiska våfflor, härligt höga och fruffiga!


Kladdkakevåffla till efterrätt 😍



Glutenfri våffla med gräddfil och löjrom…


…eller med bär och vaniljkesella! 


Banan & chokladvåfflor... behöver jag säga mer 😄

Kommentera

Annons

Rörelseglädje på Leos Lekland!

Hej!

Fredagen är här och solen strålar! Kan det bli en bättre inledning på helgen? Jag har precis hämtar Milou från sin dagmamma och hon har tydligen varit trött idag. Hahaha, inte så konstigt! Vi var nämligen på Nordens största Leos Lekland i Kungens Kurva igår och både Melwin och Milou kutade omkring så deras gamla mor omöjligt kunde hänga med 😄

Logotype_01D_SE

Idag är det officiellt öppnande för alla leksugna barn men vi var inbjudna till att testa banan i förväg kan man säga. ”Det här var det bästa leklandet vi varit på!” ropade Melwin i farten och det är ett bra betyg. Det är lite klurigt när man har två barn med sig varav den ena är 8 år och den andra är 4 och båda ropar ”KOLLA MAMMA!” hela…hela tiden. Det är volter, rutschkanor, swish swosh, in och ut genom gångar , tunnlar och klätterställningar, hahaha, helt galet!



Jag som jobbar med hälsa och folks kroppar på dagarna är himla mån om att mina kids ska få röra på sig ordentligt. Deras små kroppar ska belastas, vridas och bändas på så dom för starkt skelett och hållbar kropp för resten av livet. Kanske låter helknas men faktum är att rörelsestatistiken på kidsen idag är på tok för låg och risken för både diabetes typ 2 och benskörhet är en risk i låg ålder. Borde ju tillhöra ålderdomen men vi snackar tonåringar!



Så, att släppa in ungarna och bara låta dom rocka loss totalt i några timmar i en säker miljö på ett lekland är ett bra sätt att öva upp deras koordination, balans, kondition och styrka. YEAAAAH! Jag förstår att Milou var trött idag 😄




Djungeltemat på Leos Lekland är så fint tycker jag! Härliga djur överallt som kidsen kan klappa.


Melwins favoritställe, Parkourparken!


Inne i templet var det precis som lustiga huset. Mörkt med neonbelysning och roliga speglar och lönngångar.

”Klara, färdiga, gå!” Först ner genom tunneln och trycka på knappen vinner!



Vulkanen är en favorit! Kämpa sig upp och åka rutschkana ner!



Ni förstår att det inte gör att hålla koll på kidsen va? Vips så är dom uppe i taket och klättrar som små apor!



Stor och fin restaurang med hamburgare, sallad, godis och popcorn… slush, läsk, kaffe, fikabröd m.m. Jag kan ju tycka att det vore härligt med lite mer hälsosamma alternativ på menyn men ärligt talat tror jag inte det skulle sälja. Jag blev iallafall glad över att kunna få en glutenfri hamburgare! Plus för det!




Alla besökare fick en varsin goodiebag proppad med tidning, klistermärken, reflex, doft från Weleda, sojadryck med smak AB kaffe och choklad från Plant, reflex, Duplobygge mm.

Tack Leos Lekland för en härlig kväll och omruskade ungar! 🐒😄🎉

~ I samarbete med Leos Lekland ~

Kommentera

Annons

Snygg klocka från Daniel Wellington!

Jag älskar klockor! I silver ska dom vara för jag är en silvertjej. Så länge jag kan komma ihåg så har jag älskat ringar och armband i silver och pricken över i:et är en snygg klocka som gärna får trängas bland armbanden på handleden. I mitt jobb som massör så kan jag inte ha några smycken alls så när jag väl använder smycken och klockor så känns det som fest, hahaha! 


Jag har fått upp ögonen för en riktigt snygg klocka som jag idag har fått ett samarbete med! Så kul! Det är ett märke som heter Daniel Wellington. Dom har massor av vackra klockor i olika färger och material men den som jag har valt är så klart i silver och kommer från deras nya kollektion ”Classic Petite”. Den är 32 mm bred och har ett armband i mesh som sitter som ett smäck runt handleden. Den är så enkel och stilren precis som jag vill ha den. 

Jag har en rabattkod till er om det nu är så att ni också blir sugna på att köpa en klocka till er själva eller till nån ni tycker om i present! 

Gå in på www.danielwellington.com och ange kodnamn ”ALSKAATTBAKA” i kassan så får du 15% rabatt på hela sortimentet! Rabatten gäller fram till den 15:e April. Det är väl kul nu när våren närmar sig och klockan syns igen i solens sken! 

Den kommer se ännu snyggare ut när man bytt hudfärg från mintgrön till ljusbrun, hehe 😄 Hej hopp! 

Kommentera

Annons

Glutenfria hamburgerbröd!

Hej!

Förra helgen hade vi grannarna över på knytismiddag och ena dottern har celiaki, alltså glutenintolerans så både hon och jag ville ha glutenfri mat på buffén. Jag gjorde glutenfria hamburgare i minisize. Jag hade inte riktigt tid att jäsa deg och googlade efter ett turborecept. Hittade ett på Hälsosam Livsstil som blev såååå bra! Jag gjorde om det lite med andra mjölsorter och det tog totalt 30 min från rota ingredienser i skafferiet till färdiga bröd. Löv it! 

Idag ska jag massera folket på Sachsska Barnsjukhuset, lämna in bilen på reparation, hämta ut hyrbil, åka till Leos Lekland med kidsen på event i Kungens Kurva, puh! Kommer somna gott ikväll men kidsen längtar så dom spricker!  😄


8 stora eller 20 små bröd

4 dl glutenfri mix

2 tsk bakpulver

2 msk fiberhusk

1 dl riven ost, finriven

1.5 tsk salt

3 ägg

3 dl ljummet vatten

Pensling & topping:

Havremjölk och sesamfrön

1. Blanda alla torra ingredienser och ost.

2. Knäck i äggen ett i taget med blandning emellan. 

3. Tillsätt vattnet och rör ihop ”degen” (den är ju kladdig och lite lös) smidig. 

4. Forma till stora eller små bollar och lägg på plåt med bakplåtspapper. Platta till dom lite lätt. 

5. Pendla med havremjölk och strö över sesamfrön.

6. Grädda i 15-30 min beroende på storlek i 175 grader. Glutenfritt bröd blir inte lika lätt gylllenbrunt som bröd med mjöl. Låt svalna på galler under kökshandduk.


Degen är lättjobbad med lätt fuktade händer. Rulla till boll, lägg på plåt, platta till!

Kommentera

Annons

Härlig äppelkaka med kardemumma!

God kväll gott folk!

Nu ska få er en riktigt härlig, saftig, smakrik, faaaantasisk mjuk kaka med äpplen och kardemumma! Hahaha, ni hör ju så härligt! Och mycket kardemumma ska det va tycker jag. Mmmm, gott!


200g rumsvarmt smör 

2 dl råsocker 

3 ägg 

1/2 dl gräddfil 

3 dl vetemjöl 

1.5 msk kardemummakärnor 

1 tsk bakpulver 

1 tsk salt 

1 msk vaniljsocker 

2 äpplen av syrlig sort, typ Granny Smith 

Lite socker

 1. Vispa smör och socker vitt och krämigt. Rör ner ett ägg i taget. Rör ner gräddfilen. Det kommer se ut som att det skär sig men det är ingen fara så fortsätt rocka loss!

 2. Mortla kardemumman ordentligt och blanda med alla torra ingredienser. Vänd ner i smeten med stora luftiga tag så allt blandas fint.

 3. Smörj en springform och klä med bakplåtspapper både i botten och upp på kanterna och häll ner smeten.

 4. Skala och skär äpplena i klyftor och skaka i lite socker. Tryck ner klyftorna i formen. Grädda i ca 45 min i 175 grader. Känn med en tandpetare där kakan är som tjockast. Är den torr när du drar upp den så är den färdig.

Kommentera