VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

Wienerbröd!

Idag har jag haft en privat bakkurs för en av mina följare! En trogen följare vid namn Hanna som också älskar att baka och ville lära sig baka goda bullar och wienerbröd. Sååå kul! Jag älskar att hålla kurs! Måste fixa en lokal där vi kan vara ett gäng och baka en hel dag. Fatta hur kul! 

Hoppas ni får en fin helg nu. Imorgon kommer recept på glutenfria semlor!


Recept här: Wienerbröd

Recept: vaniljkräm 

De klassiska åttorna som vi gjorde med vaniljkräm och chokladganache går till så här

1. Kavla ut degen till 1 cm tjocklek och skär i långa remsor. Snurra remsorna och lägg ihop som en åtta på plåten med ändarna under öglorna så dom blir som botten till fyllningen sen. 

2. Jäs svalt i en timme. 

3. Pensla med uppvispat ägg och fyll ena öglan med vaniljkräm. Grädda i ca 12 min i 225 grader. Låt svalna.

4. Ganache: koka upp 1 dl grädde och häll över 100g finhackad choklad och 1 tsk smör. Rör om så det tjocknar och klicka i de tomma öglorna. 

5. Glasyr: vispa ihop 2 dl florsocker med lite vatten tills det får en fin och tjockt rinnande konsistens. Ringla över wienerbröden. 

6. Öppna munnen och ta en gigantisk tugga!😄



En proppad kartong med nybakade bullar och wienerbröd efter dagens bakning! 

Kommentera

Annons

Ekologisk & glutenfri soja!

Hej!

Nu har äntligen Kikkoman kommit med glutenfri och ekologisk soja! Sojabönor är en av dom hårdast besprutade grödorna på detta klot så om man äter sojaprodukter så det är ju himla fint om  dom är ekologiska. Precis som med viner. Sen är det många som inte vet om att soja innehåller vetemjöl men nu finns det bra alternativ!


Glutenfri Tamarisoja, glutenfri Teriyakimarinad och ekologisk soja. Alla dessa kommer att finnas i butik från v.7! 

Gå in på www.taframdetbasta.com för att få tips på hur du kan lyfta smakerna ännu mer med fina sojaprodukter! Mums mums!

Kommentera (6)

Annons

Kladdkaka med chokladtryffel & flingsalt

Hej!

Nu är årets träningsresa färdigplanerad och i Maj så drar vi för 4:e året! Längtar så jag smäller av! Nu ska jag våga mig på att boka in en dansutbildning innan…gulp. Jag har velat i flera år men inte haft verkan tid eller vågat men nu jäklar! Dansklasserna är redan inbokade på träningsresan som en sporre. Man måste ju liksom kliva rätt ut i den röda och skrämmande zonen ibland och bara kötta! Jag är livrädd, hahaha! Maila mig om ni känner för att hänga med för tusan! 

Huset har varit fullt med kids idag och jag fick en beställning av småfolket. Kladdkaka till fikat! Ok, ska bli! Jag gjorde en med chokladtryffel på. Jag hann knäppa en bild innan dom kastade sig över den och det rann fortfarande ur mitten så att fota nån fin portionsbit var bara att glömma. Den mår ju bäst av att stå och gotta till dig i kylen över natten. Ingen tid till det den här gången 😄


150g smält smör

3 ägg

3 dl rårörsocker

1 dl kakao

1/2 tsk salt

3 dl rismjöl eller 2.5 dl vetemjöl

 Smör och kokosflingor till formen

ChokladTryffel:

200g mörk choklad

2 dl grädde

1 msk smör

Flingsalt

1. Smöra och pudra en 20cm springform.

2. Smält smöret och låt det svalna något.

3. Rör ihop alla ingredienser till en tjock jämn smet.

4. Fyll formen och grädda i ca 20-25 min i 200 grader. Skaka formen i slutet på gräddningen för att kolla att den fortfarande är lite lös i mitten. Ställ kallt några timmar, gärna över natten. 

5. Tryffel: Koka upp grädden med smöret och tag av från värmen. Finhacka chokladen och vispa ihop med chokladen tills det blur en jämn och tjock chokladtryffel. Häll över den avsvalnade kladdkakan och strö över flingsalt. Låt stelna i kylen min timme. 

Servera med grädde eller glass!

Dagen efter: Så här ska den se ut i genomskärning 😄


Kommentera (2)

Annons

KARDEMUMMACUPCAKES MED BLÅBÄR

Hej!

Det här har varit en sån himla härlig vecka! Jag vet egentligen inte varför men jag gissar på att det beror på att solen lyst på klarblå himmel och att hundpromenaderna varit riktigt sköna! Tänk så lite sol kan lyfta energin! 🌞

I julas så jobbade jag tillsammans med Fredrik Nylén på ett projekt med Khoisan Teas härliga ekologiska kryddor och i vår kommer en finfin receptfolder ut i butikerna. Fredrik fotade och jag bakade. Ni bara måste testa deras blåbärspulver! To die for ❤ Här är ett av recepten som jag tänkte bjussa på Kardemummacupcakes med blåbär!

Kardemummacupcakes


12 st

200g rumsvarmt smör

2 dl strösocker

4 ägg

3 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

3 tsk kardemummapulver

1/2 tsk salt

150g blåbär

Frosting:

100g färskost

50g rumsvarmt smör

1 tsk vaniljextrakt

5 dl florsocker

Dekorering:

2 msk blåbärspulver

Färska blåbär 

1. Vispa smör och socker vitt och fluffigt i några minuter.

2. Knäck i ett ägg i taget under fortsatt vispning. 

3. Blanda alla torra ingredienser och vänd er i smeten. Blanda tills smeten är jämn. 

4. Fyll 12 formar med 3/4 med smet. Tryck ner några blåbär i varje form. Grädda i ca 20 min i 200 graders ugnsvärme. Låt svalna på galler.

5. Frosting: Vispa färskost och smör till en jämn och klumpfri smet. Tillsätt vaniljextrakt och florsocker och vispa snabbt ihop till en fluffig frosting. Fyll en spritspåse och spritsa varje cupcakes. Pudra över blåbärspulver och dekorera med blåbär. 

Foto: Fredrik Nylén 

Kommentera

Annons

Smördegsbakelse med halloncurd & vaniljgrädde

Om ni vill göra nåt mer avancerat till Alla ❤:ns Dag så är det här ett roligt och lite mer utmanande recept än gårdagens. Iallafall om man gör smördegen själv från grunden. Orkar du inte så köp färdig för tusan 😄 Här kommer den..Kärleksbakelsen!

Smördegsbakelser med halloncurd
Recept: Blixtsmördeg

Pensling: 

1 ägg

Halloncurd:

200g hallon, frysta eller färska

1 dl strösocker

25g smör

Saft från 1 citron

1/2 msk maizena

1 ägg

1 äggula

Topping:

 3 dl grädde

1/2 vaniljstång

Hallon och jordgubbar

1. Börja med halloncurden. Mixa hallonen fint och sila bort alla frön. Jag tar alltid baksidan av en sked och trycker hallonpurén mot en sil. Fröna som blir kvar häller jag i smoothien nästa morgon. Blanda hallonpurén med smör och socker. Koka upp så allt löser sig.

2. Rör ihop maizena med citronjuicen och rör ner i den varma blandningen.

3. Vispa ägget och äggulan nån minut och tillsätt i kastrullen under konstant omrörning, det får inte koka! Rör tills det har tjocknat. Låt svalna helt.

4. Kavla ut smördegen till ca 3 mm tjocklek på mjölad bänk. Stansa ut hjärtan med en pepparkaksform. Lägg på plåt klädd med bakplåtspapper och pensla med uppvispat ägg. Grädda ca 20 min i 200 graders värme tills alla hjärtan blivit gyllenbruna. Låt svalna på plåten. 

2. Vispa grädden fast tillsammans med fröna från vaniljstången. Fyll en spritspåse och lägg i kylen.

3. Skär alla hjärtan i mitten. Bred ut ett härligt lager halloncurd på varje hjärta och spritsa vaniljgrädden ovanpå. Dekorera med grädde, hallon, jordgubbar och pudra med florsocker. 

Servera till någon du älskar!

Jag älskar att ha hemmagjord smördeg i frysen skurna i små ark. Så himla smidigt att bara ta fram och tina på bänken och baka ut till snacks eller bakelser.


Smördegsbakelser

Är det inte vackert? Alla fina frasiga lager som puffat upp sig så fint i ugnen.

Smördegsbakelser med halloncurd

Kommentera