Välkommen in i bloggen med fötterna i Nacka och huvudet i IT-bubblan. Med två störtsköna ungar (och en sambo) tar jag mig an universum och försöker hänga upp mig på livets bästa. Hittar ni inte oss i Nacka så är vi nog ute och reser. Vi gillar nämligen sånt. Kan också vara så att jag har ett något oekonomiskt intresse för barnprylar och numera även träningskläder. Gillar fart och fläkt, men kan vara det lataste du någonsin skådat. Är numera en freshie inom RollerDerby för Royals och tränar betydligt hellre än bra.

Annons

Sommarpimpning med Puls(e) och block med tant

Nya innehjul (mina bullets!) och det viktigaste av allt just nu (utehjulen – Atom Pulse) damp ner idag och jag blev sjukt exhalterad. Eftersom morgondagens aktiviteter blev inställda tack vare kaos på en viss sambos jobb och han därmed måste jobba större delen av helgen passar jag på att ta några timmar och rulla imorgon. Som i ute med. Jag gav mig därmed på jobbet att pimpa mina skates inför sommarsäsongen, men i ärlighetens namn fick jag inte göra mer än att stoppa i de där kullagren. Resten skötte den där driftiga 4-åringen. Som hon skruvade, justerade, snurrade på hjulen och såg till att det var likvärdigt på båda sidorna. Grym insats!

20140404

En lite mindre grym insats från min sida däremot inträffade häromdagen. Vi var på väg tillbaka från lunch, jag och några arbetskamrater. I min hand bär jag en väldigt värdefull (och svindyr) chailatte från Waynes Coffee som jag uppenbarligen fått för mig att skydda. För när vi ska gå bakvägen förbi diskinlämningen på vårt kontor möter vi motstånd i pantertanterna som samlats i ring för att diskutera kring senaste Odd Molly inköpen de gjort. I vanliga fall hade jag ju bara gått rakt förbi, men just idag så tog en av damerna ett steg bak och nästan rammade mig in i soptunnan bakom – varpå jag av ren reflex från träningen kvällen innan – går ner i derbystand och tar spjärn för att skjuta upp höften mot henne. Lyckligtvis insåg jag att det här att blocka ut en 60-årig kollega uppklädd till tänderna in i tunnor fulla med matrester kanske inte var världens mest lyckade drag och hann i alla fall stanna upp kraften i rörelsen. En del. Om jag puttade till henne i alla fall? Eh jo. Så pass att hon vinglade till och fick ta spjärn mot väggen. Men det var inte hårt. Bara oväntat. Med vänlig hälsning, kontorets nya ligist som ger sig på äldre damer. Smidigt, Ämma. Smidigt.

Ja, mamma – jag sa självklart förlåt. 

 

2 reaktioner på ”Sommarpimpning med Puls(e) och block med tant

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Annons